Why does the charging station LED on my RC/RS-2018 Robot flashing green even though the robot stands in the station and not charging?

Follow

Comments

5 comments

  • Avatar
    Conor Darcy

    I've tried this several times & the problem persists. Robomow is completely dead. When I switch the power back on the charging light stays solid green & the display on the Robomow repeatedly turns on & off. After about 1 minute the light starts flashing green & display goes stops turning on & off again.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Conor Darcy (Edited )

    Yes Annelore, I left it in the charger & I think I turned the safety switch off (the on/off switch on the mower itself). After about a day I turned it back on & left it overnight again. Eventually I got the 'Balancing battery cells' icon on the screen (click here & you can see this on page 49 of the manual).
    That took probably another day to complete & then all was fine. All in all it took 2 days to resolve.

    I hope this helps.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Conor Darcy

    Similar issue again but this time the mower goes into the basestation, light stays flashing green, mower reverses out, goes back in, light stays green mower reverses etc.

    This process repeats a while then the mowers gives up & heads off around the perimeter again.

    (It seems there is a different problem with my Robomow every week or two.)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Annelore VB

    i have the same issue as Conor Darcy. Any solutions for this issue ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Annelore VB

    Thank you for your help !

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.

Can't find what you're looking for?

Let us help you!

Open product assistent